Pieczywo - świeży i chrupiący chleb wypiekany na naturalnym zakwasie oraz kuszące słodkości.
  • Item thumbnail

    Z POLSKIEJ ZIEMI

    Chleb „z polskiej ziemi” na zakwasie żytnim, przygotowywany według tradycyjnej receptury wypieku to niewątpliwie jeden z naszych najważniejszych towarów eksportowych.

    Owczarska 66, Wrocław, Poland
    Brak opinii.
  • Item thumbnail

    Zagroda Przy Szlaku Dragonów Pruskich

    Agroturystyka – małe gospodarstwo, położone na uboczu wsi, wśród malowniczych łąk, lasów, wzgórz i strumieni Pogórza Izerskiego. Okoliczne lasy pełne grzybów i owoców leśnych zachęcają do wędrówek pieszych, konnych i wycieczek rowerowych. W pobliżu zagrody przebiega szlak konny „Dragonów Pruskich”, pochodzący z czasów stacjonowania w nagórzańskim pałacu pruskiego króla Fryderyka II. Krzyżują się tu również […]

    59-600 Lwówek Śląski, Nagórze 24
    Brak opinii.
  • Item thumbnail

    EKORAB gospodarstwo ekologiczne

    Gospodarstwo uprawia wiele ciekawych roślin jak np. orkisz, płaskurka, amarantus, lnicznik, proso, len, gryka, owoce i warzywa. Z tych roślin wyrabia się na miejscu: mąkę, kasze i płatki. W tradycyjny sposób wypieka się tu chleb orkiszowy z dodatkiem amarantusa jako naturalnego polepszacza i mąki z płaskurki na zakwasie orkiszowym. Z lnianki robi się olej zimnotłoczony […]

    Jasień 59, Staszów
    Brak opinii.
  • Item thumbnail

    Bio Piekarnia Bogdan Smolorz

    Mała lokalna rzemieślnicza piekarnia i cukiernia. Piekarnia BIO Certyfikat nr. PL-EKO-05-004478/14/1. „Tylko zdrowy chleb”.

    Rynek 11, 47-200 Kędzierzyn Koźle
    Brak opinii.